Opționale și cursuri

Robotică și programare

Aritmetică mentală (Soroban)

Educație plastică (desen, pictură)

Teatru și film

Design vestimentar

Șah

Limba engleză (pregătire pentru Cambridge)

Germană cu Claudiu

(lista cu prețuri este la baza paginii)

CURS DE DESEN ȘI PICTURĂ (GRUPA 7-12 ANI)
În cadrul acestui curs vom aborda teme standard precum Natura statica (compoziție florala clar obscur și culoare), Portret, Peisaj (studiul formelor și liniilor în natură), Ilustratie (personaje fantastice) lucrând în creion, creioane colorate, acuarelă/tempera punând accent și pe creativitatea celor mici cu teme libere ce îi vor ajuta să-și exploreze imaginația.

CURS DE DESEN/GRAFICĂ PENTRU COPII (10-13 ANI)
Acest este destinat copiilor care doresc să exploreze și să aprofundeze diverse tehnici de desen prin observare, asociere, memorie și imaginație utilizând elemente de limbaj și expresivitate plastică cu ajutorul creioanelor grafit de diferite durități( HB – 8B), al carbunelui și pastelului cretat, dar și desen în tuș, liner sau marker.
Teme abordate în cadrul acestui curs sunt:
Natură statică (paginare, redare spațiu și volum);
Proporțiile și miscarea corpului uman;
Peisajul;
Compoziția cu personaje (închisă/deschisă; statică/dinamică)

CURS DE ARTĂ PENTRU COPII (4-6 ANI)
Cei mici au ocazia să descopere minunata lume a formelor și culorilor. Vor învăța noțiuni de bază cu privire la cromatologie/contraste și structurarea compoziției.Vom pune accent pe dezvoltarea creativității și oferirea informațiilor într-un cadru relaxant, ludic și vesel punând în practică tehnici de desen, pictură și colaj.

🔜Optionalul se va desfășura începând cu 7 noiembrie 2022, ora 18:30, în fiecare luni, daca vor fi minimum 8 copii înscriși.
Vârsta: 4-12 ani
Locația: str. Vasile Toneanu, nr. 17, sector 3
Pentru înscrieri : 0745 495 396 (whatsapp), Măriuca Cocora

🧠”Un utilizator bine antrenat are o viteză de calcul superioară unei mașini de calculat mecanice.

🔣Pe #soroban se pot efectua operații matematice: adunare, scădere, înmulțire, împărțire, ridicare la putere, extragere rădăcina pătrată și cubică, aflarea celui mai mare divizor comun a două numere, etc.

‼️Unul din scopurile finale ale folosirii soroban-ului este acela de a efectua calculele fără a avea efectiv un soroban la îndemână, ci doar #imaginându-se unul (ceea ce japonezii numesc #anzan – #calcul #mintal).”
( https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Soroban)

Lecția demo “Aritmetică mentală – Soroban” a fost interesantă💁, dar și plictisitoare🤦; doar este matematică, nu? susțin copiii.

Eu, una, vă spun: “Mi-a plăcut foarte mult!”.

🔜Optionalul se va desfășura începând cu 2 noiembrie 2022, ora 19:00, în fiecare miercuri, daca vor fi minimum 6 copii înscriși.
Vârsta: 4-12 ani
Locația: str. Vasile Toneanu, nr. 17, sector 3
Pentru înscrieri : 0745 495 396 (whatsapp), Măriuca Cocora

Cum să nu fie atrași copiii de #roboți și de activitatea pe #tabletă?
🧠 Ei sunt foarte încântați de lecția de #robotică. Rețin cu mare ușurință ce au de făcut, și singuri #construiesc, #programează și #conectează robotul la tabletă.

Design vestimentar

🔜Optionalul se va desfășura începând cu 1 noiembrie 2022, ora 19:00, în fiecare marti, daca vor fi minimum 5 copii înscriși.
Vârsta: 4-12 ani
Locația: str. Vasile Toneanu, nr. 17, sector 3
Pentru înscrieri : 0745 495 396 (whatsapp), Măriuca Cocora

“Senzorialitate, motricitate, geometrie, viziune în spațiu, creativitate, schimbarea perspectivei, atenție, identificarea soluțiilor. Pare complicat, nu? Dar, iată că, ele au susținut, de fapt, jocul lecției despre drapaj, încrețire și pliseuri la opționalul de design vestimentar.
Cum? Am identificat cum se simte o stofă, un tulle, dar și cum s-ar modela. Apoi, ne-am pus pe treabă și am măsurat, croit și încrețit un material, de la zero. Ca, într-un final, prin desen, să integrăm ideile lucrate sau să le transformăm în haine.” ( profa de design vestimentar, Alexandra Abraham)

Mulțumim, profa cu stil! 😊

Teatru și film

🔜Optionalul se va desfășura începând cu 1 noiembrie 2022, ora 18:00, în fiecare marti, daca vor fi minimum 5 copii înscriși. Acesta se poate desfășura în limba română sau în limba germană.
Vârsta: 4-12 ani
Locația: str. Vasile Toneanu, nr. 17, sector 3
Pentru înscrieri : 0745 495 396 (whatsapp), Măriuca Cocora

“In data de 18.10.2022, începând cu ora 16:00 am sustinut cursul demonstrativ de film și teatru la Green Afterschool.
Activitatile abordate au inclus jocuri educative si distractive, atat din lumea filmului, cat si din lumea teatrului.
Am inceput optionalul cu un prim joc de cunoastere, in care cei mici au folosit o camera de filmat profesionala, usoara insă atat dpdv. al greutatii cat si al folosirii.
Cu ajutorul camerei, s-au filmat in echipe de cate doi, in roluri de interviator si intervievat. Copiii care filmau au aflat de la cei filmati: nume, varsta, desen preferat plus o intrebare bonus, avand astfel libertatea de a descoperi ceva ce nu stiau despre celalalt. Pentru a putea intelege mai usor ce anume urmăream sa aflu, am inceput prin a le arata un exemplu in care m-am prezentat si le-am impartasit cateva informatii despre mine.
Ulterior am continuat cu un joc tot din categoria filmului, pentru care am printat cateva poze cu pisici, caini, copii. Aceste poze le-am insirat pe masa si tot prin metoda exemplului, le-am aratat ca in functie de ordinea in care ei aleg sa aranjeze pozele, pot crea o poveste. S-au grupat astfel in echipe si au ales din selecția de poze fie doua sau mai multe imagini. Amândouă echipe au povestit si au observat că deși pozele erau identice, povestile au iesit de fiecare data diferite. Scopul urmarit a fost dezvoltarea capacitatii de a povesti in imagini.

Am trecut apoi la partea a doua a cursului, cea de teatru. Jocurile de teatru au avut ca scop tot lucrul in echipa, observarea celorlalti si dezvoltarea memoriei. Am inceput prin a ne observa unul pe celalalt timp de cateva secunde, apoi am definit ce inseamna o schimbare, urmând ca după sa aplicăm un numar de schimbari pe care ceilalti din echipa noastra trebuiau sa le identifice.
Jocul urmator a avut ca scop dezvoltarea imaginatiei. Impreuna am stabilit in ce scop poate fi folosit un creion, urmand ca apoi să arătăm prin procedeu tip mimă, o actiune diferită din definiția acestuia. De ex: Creion folosit ca pieptene, baghetă magică, bigudiu etc. (acestea fiind unele dintre exemplele oferite de ei).

Am incheiat cu un ultim joc asemănător cu precedentul, in care am arătat o acțiune ce poate fi realizată doar din pozitia șezut. Cei mici au venit cu exemple precum: La dentist, conducând, la masă, scriind la scoală etc.

Toate jocurile au avut un impact pozitiv, putând fi îndeplinite cu succes de toți cei prezenți.

La final le-am explicat ce ar urma să facem în cursurile următoare, apoi i-am întrebat, așa cum obișnuiesc după fiecare curs să o fac, cum li s-a părut. Răspunsurile primite au fost cât se poate de pozitive, ei arătând entuziasm și curiozitate pentru posibile viitoare interacțiuni.” (profesor de teatru și film, Gerhard Adrian Dudu)

Multumim, dl. actor! 😊

Educație plastică (desen și pictură)

🔜Optionalul se va desfășura începând cu 2 noiembrie 2022, ora 18:00, în fiecare miercuri, daca vor fi minimum 5 copii înscriși.
Vârsta: 4-12 ani
Locația: str. Vasile Toneanu, nr. 17, sector 3
Pentru înscrieri : 0745 495 396 (whatsapp), Măriuca Cocora

❤️ “Copiii au fost minunați, talentați, creativi, iar pictatul pentru ei este o plăcere. Le plac culorile; totul este o joacă tratată cu responsabilitate. Au respectat tema, stilul, cromatica.
Am lucrat împreună foarte ușor, au fost motivați și serioși. Am avut plăcuta surpriză să aflu că ei știau deja de Van Gogh.
“Van Gogh pictează cu bucle!”, mi-a spus o fetiță. Cea mai mică din grupă mi-a spus ca ea este chiar “Van Gogh”! Am plecat cu o experiență foarte plăcută. Sper că impresia a fost de ambele părți.”(domnul profesor de pictură, Cătălin Magdalinis)

Mulțumim, domn’ profesor cool! 😊

Listă prețuri:

Educație plastică (desen și pictură) 50 lei/ședința

Teatru și film (română sau germană) 50 lei/ședința

Design vestimentar 60 lei/ședința

Aritmetică mentală (Soroban) 50 lei/ședința

Robotică și programare 50 lei/ședința

Șah 50 lei (ședința)

Limba franceză 50 lei/ședința

Limba engleză 50 lei/ședința

Limba germană 50 lei/ședința

Ședințele se achită în avans pentru luna în curs. Nu se recuperează ședințele.